Drents Museum Assen heropend

Drents Museum Assen heropend

Hare Majesteit de Koningin en Michel van Maarseveen, directeur van het Drents Museum, tijdens de heropening. © JAV Studios

Hare Majesteit de Koningin en Michel van Maarseveen, directeur van het Drents Museum, tijdens de heropening. © JAV Studios

Op 16 november heropende H.M. de Koningin officieel het vernieuwde Drents Museum te Assen.

Koningin Beatrix bracht ook een bezoek aan de openingstentoonstelling ‘De Gouden Eeuw van China’, die een overzicht geeft van de culturele rijkdom van de Chinese samenleving ten tijde van de Tang-dynastie (618-907 na Chr.). Circa 150 voorwerpen van aardewerk, zilver en goud, glas en steen tonen het vakmanschap tijdens deze Gouden Eeuw van China.

Toonaangevend

Het Drents Museum is een toonaangevend museum, dat bekend staat om de vaste collectiepresentaties Archeologie, Kunst rond 1885-1935 en Hedendaags Realisme, alsmede de wisselende internationale tentoonstellingen. De deuren van het Drents museum staan na een verbouwingsperiode van 15 maanden weer wijd open en het museum heeft 4600 nieuwe vierkante meters ter beschikking.

Er is onder andere een nieuwe museumvleugel aangebouwd, waarin het Museum onder andere de openingstentoonstelling presenteert. De nieuwe vleugel is een ontwerp van architect Erick van Egeraat.

Schenking ING

In de tentoonstelling ‘Hedendaags Realisme’ kunt u prachtige werken bewonderen uit de voormalige ING Collectie. In 2010 schonk ING 273 kunstwerken uit haar toen ruim 22.000 stuks tellende kunstcollectie aan het Drents Museum Assen. Het betreft werken van 51 kunstenaars, onder wie Barend Blankert, Dick Pieters en Matthijs Röling. Directeur Michel van Maarseveen van het Drents Museum spreekt van een “absolute topcollectie” en “het beste van de hedendaagse figuratieve kunst in Nederland. We zijn er ontzettend blij mee.”

Annabelle Birnie, directeur Sponsoring, Art Management & Events van ING: “Het is geweldig dat vanaf nu een deel van de collectie permanent zichtbaar wordt voor een groot en breed publiek. Wij hopen met deze schenking een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de positie van kunstenaars in Nederland.”

Sponsoring

ING is hoofdsponsor van het Drents Museum. Daarom ontvangen klanten van ING op vertoon van hun ING-betaalpas € 2 korting op de entreeprijs van het museum en een gratis ansichtkaart in de Museumwinkel. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang.

Het Drents Museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand van station Assen. Bezoek de website voor openingstijden, toegangsprijzen en algemene informatie (www.drentsmuseum.nl).

Terug naar boven